Műsorok

Az alábbiakban Lachegyi Imre koncertműsorait találhatja meg. Az állandó együttesekről és projektekről bővebben az Együttesek / Projektek oldalon olvashat.

Az egyes koncertműsorok áráról érdeklődjön a Kapcsolat oldalon található elérhetőségeken.

Lachegyi Imre: Visio

Lachegyi Imre legújabb projektje saját, stílusok határán álló szerzeményeiből, gyermekeivel, valamint Miklós Szilveszter jazz-dobossal. A műsorból 2012-ben hanglemez is megjelent.

Műsor, részletek »

Lachegyi Imre — Papp Dániel — Oláh Aino — Szászvárosi Sándor

A négy kiváló, érzékeny és virtuóz művész műsoraiban a barokk zene legjobb, legsziporkázóbb kamaraművei szólalnak meg Johann Sebastian Bach és Georg Philipp Telemann triószonátáitól Hotteterre, Turini, Castello és Vitali darabjaiig.

Műsorok, részletek »

Sebastian Consort

A Sebastian Consort változatos előadói apparátusú régizenei együttes, amelyben Lachegyi Imre kiváló zenésztársaival együtt a középkortól a kortárs zenéig ívelő különleges műsorokban valósítja meg zenei elképzeléseit. Tisztán régizenei (középkori, reneszánsz, kora- és érett barokk műveket tartalmazó), valamint régi- és kortárs művekből álló vegyes műsorokkal is fellépnek, akár tisztán hangszeres, akár énekesekkel kiegészült apparátussal. Egyik legkülönlegesebb programjukban („500 éves kortársaink”) improvizatív részekkel és elektromos effektek felhasználásával válik egészen egyedi atmoszférájúvá zenéjük.

Műsorok, részletek »

Sonora Hungarica Consort

A Sonora Hungarica Consort 20 éve alapított régizenei együttes, amelynek művészeti vezetője Lachegyi Imre. Alapvető felállásukban — furulya, csembaló vagy pozitív orgona és viola da gamba, gyakran énekes szólistával kiegészülve — szinte a teljes barokk kamarazene-irodalmat felölelő repertoárjukból állítanak össze változatos, virtuóz koncertműsorokat.

Műsorok, részletek »

Lachegyi Imre — Ábrahám Márta — Szászvárosi Sándor:
Johann Sebastian Bach: d-moll partita és orgona triószonáták

Ebben a lenyűgöző, kizárólag a barokk zene legnagyobb mestere, Johann Sebastian Bach műveiből álló műsorban Lachegyi Imre és Szászvárosi Sándor mellé szólistaként és kamarapartnerként a nemzetközileg elismert, kiváló hegedűművész, Ábrahám Márta csatlakozik. A művésznő elmélyült, magával ragadó tolmácsolásában csendül fel Bach egyik legdrámaibb darabja, az 1004-es jegyzékszámú, szólóhegedűre írt d-moll partita. Ezt a monumentális művet — amelynek csúcspontja a mintegy negyedórás az utolsó Ciaconna tétel — veszik körül Bach orgonára írt triószonátáinak átiratai.

Műsor, részletek »

Lachegyi Imre — Klenyán Csaba — Cs. Nagy Tamás — Lachegyi Anna:
Bergamasca — régi és új korok muzsikája

Lachegyi Imre egyik legkülönlegesebb és legváltozatosabb koncertműsorában Anna lányával, valamint Klenyán Csaba Liszt-díjas klarinétművésszel és Cs. Nagy Tamás brácsaművésszel játszik együtt. A műsorban barokk és kortárs művek, valamint Lachegyi Imre és Klenyán Csaba saját darabjai szerepelnek.

Műsor, részletek »

Lachegyi Imre és Bednarik Anasztázia — Johann Sebastian Bach: Concertos

Lachegyi Imre első lemezét a kiváló és nemzetközileg is elismert orgonaművésznővel, Bednarik Anasztáziával vette fel 1997-ben, Johann Sebastian Bach concertóiból. A lemez elkészítése óta sok év telt el: azóta mindkét művész koncertek sokaságát és több hanglemezt tudhat maga mögött, és mindketten számos zenésszel működtek már együtt különböző együttesekben. Ezt a nagyszerű, rendkívüli frissességet árasztó műsort azonban azóta is szívesen játsszák együtt. A programban a BWV 1053-as jegyzékszámú F-dúr, az 1055-ös C-dúr és az 1059-es d-moll, eredetileg oboára írt versenyművek szerepelnek; a zenekari szólamok orgona-átiratát Bednarik Anasztázia készítette.

Műsor, részletek »

Lachegyi Imre és Cs. Nagy Ildikó: Bartók

Lachegyi Imre és Cs. Nagy Ildikó zongoraművész közös műsora Bartók Béla műveiből. A magával ragadó műsorban a 15 magyar parasztdal, a Kolindák I. sorozata, a Román népi táncok, valamint a Három csíkmegyei népdal szerepel, továbbá a Bihari román táncok Farkas Ferenc feldolozásában, Bartók Béla gyűjtéséből. Ezeket egészíti ki három zongoradarab: az Allegro barbaro, az opus 14-es Szvit és a Szonáta.

Műsor, részletek »

Consort Zenei Alapítvány

Lachegyi Imre a Consort Zenei Alapítvány elnöke és egyben az alapítvány által szervezett koncertek és kiadott lemezek egyik fő közreműködője.

Az alapítvány honlapja »

Kövesse az alapítványt a Facebookon »