Lachegyi Imre — Ábrahám Márta — Szászvárosi Sándor:
Johann Sebastian Bach: d-moll partita és orgona triószonáták

Ebben a lenyűgöző, kizárólag a barokk zene legnagyobb mestere, Johann Sebastian Bach műveiből álló műsorban Lachegyi Imre és Szászvárosi Sándor mellé szólistaként és kamarapartnerként a nemzetközileg elismert, kiváló hegedűművész, Ábrahám Márta csatlakozik. A művésznő elmélyült, magával ragadó tolmácsolásában csendül fel Bach egyik legdrámaibb darabja, az 1004-es jegyzékszámú, szólóhegedűre írt d-moll partita. Ezt a monumentális művet —amelynek csúcspontja a mintegy negyedórás az utolsó Ciaconna tétel— veszik körül Bach orgonára írt triószonátáinak átiratai.

Műsor:

Johann Sebastian Bach:

Játékidő: kb. 60 perc. A műsort szünettel nem szükséges megbontani.

Előadók:

Technikai követelmények:

A műsor elsősorban jó akusztikájú, kisebb méretű koncerttermekben (különösen alkalmasak pl. régi épületek dísztermei) vagy templomokban adható elő. Templomokban 15 °C alatt a hangszerek elhangolódása miatt nem adható elő. A műsor jellegéhez illő szabadtéri helyszín, pl. kisebb, zárt udvar vagy kert is elképzelhető. Amennyiben a helyszín mérete erősítést igényel, ezt külön kell egyeztetni. Hangszerigény, extra költség nincs.

Töltse le a műsor ismertetőjét PDF formátumban »

Consort Zenei Alapítvány

Lachegyi Imre a Consort Zenei Alapítvány elnöke és egyben az alapítvány által szervezett koncertek és kiadott lemezek egyik fő közreműködője.

Az alapítvány honlapja »

Kövesse az alapítványt a Facebookon »