Sonora Hungarica Consort

A Sonora Hungarica Consort 20 éve alapított régizenei együttes, amelynek művészeti vezetője Lachegyi Imre. Alapvető felállásukban —furulya, csembaló vagy pozitív orgona és viola da gamba, gyakran énekes szólistával kiegészülve— szinte a teljes barokk kamarazene-irodalmat felölelő repertoárjukból állítanak össze változatos, virtuóz koncertműsorokat.

Műsorok:

Aliento Seráfico — Barokk kamarazene Itáliából és Spanyolországból

A műsor törzsanyagát az együttes 2006-ban megjelent azonos című lemezén hallható művek alkotják, ez kiegészülhet más művekkel. A program tisztán hangszeres, illetve énekes szólistával kibővült változatban is eljátszható, a billentyűs hangszer lehet pozitív (=hordozható) orgona vagy csembaló.

Játékidő: kb. 60 perc. A műsort szünettel nem szükséges megbontani.

Előadók:

A program énekes szólista közreműködése nélkül is előadható.

Un viaggio barocco — Szigetvári Dáviddal

A műsor énekes szólistája a kiváló fiatal tenorista, Szigetvári Dávid. Az együttes a barokk kamarazene-irodalom néhány kiváló művén keresztül mutatja be a különböző európai országok barokk muzsikáját.

Játékidő: kb. 65 perc. A műsort szünettel nem szükséges megbontani.

Előadók:

Un viaggio barocco — Győri Istvánnal

A műsor az előzőhöz hasonlóan a különböző európai országok barokk muzsikáját mutatja be, de a harmóniakíséretet ezúttal nem csembaló, hanem lant adja. A program előadható énekes szólistával is.

Játékidő: kb. 60 perc. A műsort szünettel nem szükséges megbontani.

Előadók:

A műsor minimálisan énekes szólista és második viola da gamba nélkül, három művésszel is előadható.

Barokk kamarazene — Kiss Noémivel

A műsorban a barokk kor legnagyobb zeneszerzőinek hangszeres és énekes művei: kantáták, triószonáták, concertók szerepelnek, amelyet a Sonora Hungarica Consort „a magyar Emma Kirkby”-ként is emlegetett nemzetközileg elismert énekesnővel, Kiss Noémivel ad elő.

Játékidő: kb. 65 perc. A műsort nem szükséges szünettel megbontani.

Előadók:

Technikai követelmények:

A műsorok elsősorban jó akusztikájú, kisebb méretű koncerttermekben (különösen alkalmasak pl. régi épületek dísztermei) vagy templomokban adhatók elő. Templomokban 15 °C alatt a hangszerek elhangolódása miatt nem adható elő. A műsor jellegéhez illő szabadtéri helyszín, pl. kisebb, zárt udvar vagy kert is elképzelhető. Amennyiben a helyszín mérete erősítést igényel, ezt külön kell egyeztetni. Hangszerigény: csembaló vagy pozitív (=hordozható) orgona, amennyiben az adott műsorban szerepel — ha nem áll rendelkezésre, a művészek tudják biztosítani, ez esetben extra költség a csembaló vagy orgona szállítása.

Töltse le a műsorok ismertetőjét PDF formátumban »

Consort Zenei Alapítvány

Lachegyi Imre a Consort Zenei Alapítvány elnöke és egyben az alapítvány által szervezett koncertek és kiadott lemezek egyik fő közreműködője.

Az alapítvány honlapja »

Kövesse az alapítványt a Facebookon »